Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ziemniaczana z białymi szparagami i jajkiem na miękko

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
szparagi białe 12 szt
bulion warzywny 2 szklanki
wino białe wytrawne 1/2 szklanki
sól do smaku
śmietana 30% 1 szklanka
jajko 5 szt
Cebulka smażona Prymat 2 łyżki
czosnek 2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ziemniaczana z białymi szparagami i jajkiem na miękko

Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Na dużej patelni podsmażamy na maśle kostki ziemniaków. Dodajemy wyciśnięty czosnek , mieszamy. Podsmażamy chwilę. Zalewamy winem ok 1/2 szklanki . Redukujemy alkohol. Zalewamy bulionem . Chwilę gotujemy i przekładamy wszystko do garnka. Dodajemy włoszczyznę , pokrojoną drobno. Po ok 10 min gotowania dodajemy pokrojone w 2 cm kawałki szparagi. Dolewamy ok 3 szklanki wody. solimy do smaku. Gotujemy 10 min. Wlewamy śmietanę i zagotowujemy. Jajka gotujemy na miękko serwujemy z zupa posypane prażona cebulką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 16.02.2016 20:34
Smacznie wygląda :)
Pani Domu 16.02.2016 19:19
wygląda bardzo smacznie
Madzai 16.02.2016 16:12
Bardzo zachęcająca :)
Benita 16.02.2016 14:49
smaczna propozycja
gosia1988 16.02.2016 14:12
pyszności taka zupka
tobi1989 16.02.2016 13:46
Smakowicie wygląda :)
Aleksandra/Olcia 16.02.2016 13:34
pyszna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak