Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka wieprzowa smażona z brukselką

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka wieprzowa
brukselka
olej do smażenia
przyprawa w płynie
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka wieprzowa smażona z brukselką

Brukselkę obrać z zewnętrznych liści, opłukać, zalać wodą, osolić i ugotować al dente. Odcedzić i pozostawić do ostygnięcia.

Wątróbkę umyć i dokładnie osuszyć papierowymi ręcznikami - pokroić w plastry i obsmażyć na niewielkiej ilości oleju, pod pokrywką. W trakcie smażenia skropić płynną przyprawą do zup i oprószyć pieprzem.
Kiedy wątróbka jest gotowa pokroić ją w sporą kostkę, a na patelni po niej obsmażyć brukselki. Pod koniec dodać wątróbkę i chwilę razem przesmażyć.

Podawać jako samodzielne danie obiadowe albo z dodatkiem ziemniaków lub dowolnej kaszy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 07.08.2016 20:19
Ulubione smaki
ania2610 17.02.2016 12:33
bardzo lubię wątróbkę w różnych wydaniach!
Jadwiga/Jaga85 17.02.2016 10:07
pyszna propozycja na podanie wątróbki
olkaaa 17.02.2016 07:31
bardzo fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak