Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki mielone z porem i cytrynką

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 50 dag
pieczarki 50 dag
por
ząbki czosnku 5
natka pietruszki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
tymianek
sól do smaku
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
skórka z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki mielone z porem i cytrynką

Obmyte pieczarki kroimy w plastry i przesmazamy na patelni , lekko solimy i pieprzymy.
Przestudzone pieczarki mielimy razem z mięsem.
Pora bardzo drobno kroimy , czosnek przeciskamy przez praskę.
Obsmażamy na patelni , dodajemy tymianek i gałkę muszkatołową.
Po 10 minutach duszenia posypujemy skórką cytrynową , natką pietruszki i przestudzamy.
Mięso doprawiamy do smaku solą i pieprzem , nabieramy porcje mięsa faszerujemy porem i formujemy kotlety.
Kotlety obtaczamy w bułce tartej i smażymy. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 17.02.2016 10:15
pyszne mięsko;)
pestka 17.02.2016 10:04
bardzo ciekawie i smacznie
Jadwiga/Jaga85 17.02.2016 10:03
pomysłowo i smacznie
RenataZ-et 17.02.2016 09:44
bardzo fajny pomysł na mięso mielone
Krystyna32 17.02.2016 09:15
bardzo apetyczne
kd045 17.02.2016 08:12
Bardzo smaczne!
jagoda5913 17.02.2016 00:37
dobry pomysł
Renataj 16.02.2016 22:52
Smaczny pomysł.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak