Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BISZKOPT Z JABŁKAMI I BITĄ ŚMIETANĄ

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt

mąka pszenna 1 szklanka
mąka ziemniaczana 0,5 szklanki
cukier 1 szklanka
jajko 6 sztuk
olej 3 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

masa jabłkowa

jabłka 5 sztuk
cukier 2 łyzki
cynamon Prymat
woda

Bita śmietana

śmietana kremówka
cukier puder 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: BISZKOPT Z JABŁKAMI I BITĄ ŚMIETANĄ

6 białek uijamy na piane, dodajemy cukier po chwili dodajemy zółtka i 3 łyzki oleju. Chwile mieszamy na wysokich obrotach. Mikser wyłączyć dodawać przesiana make i dokładnie mieszać aby wszystko dokładnie się połączyło..Blaszkę wykładamy papierem i smarujemy oliwą.Przelewamy ciasto na blaszkę. Piec 30 minut w tem 250 stopni.

Jabłka obrać, usunąć nasiona. Jabłka pokroić w ósemki. Przełożyć do garnka zasypać cukrem i cynamonem, można dolać odrobinę wody. Gdy powstanie masa jabłkowa możemy przełożyć nią biszkopt.

Śmietanę przełożyć do miksera dodać cukier puder i miksować chwile na niskich obrotach po czym na wysokich.
Śmietanę wyłożyć na wierzch biszkopta, na tarce zetrzeć melczną czekloadę i posypać śmietanę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 06.03.2016 19:02
fajne ciasto
mirosława4 06.03.2016 16:42
szybkie i smaczne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak