Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta z czerwoną soczewicą, fasolką szparagową i kiełbasą

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

nadzienie

mrożona fasolka szparagowa 350 g (zielona)
kiełbasa 150 g
soczewica czerwona 1 szkl
śmietana 150 g
ser żółty 100 g
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

ciasto

mąka 1 szkl
jajko 1
śmietana 1 łyżka
margaryna 80 g
sól szczypta

Porada

Składniki są na formę o średnicy 24 cm i wysokości 3 cm

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z czerwoną soczewicą, fasolką szparagową i kiełbasą

Z podanych składników zagniatamy ciasto i wkładamy na 30 minut do lodówki. Schłodzone rozwałkowujemy i wykładamy nim formę do tarty. Na wierzch ciasta wykładamy papier do pieczenia, wysypujemy na niego groch. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez około 15 minut.

Soczewicę gotujemy wg przepisu na opakowaniu, osączamy. Fasolkę gotujemy kilka minut w osolonej wodzie, osączamy na sicie. Następnie mieszamy ją z soczewicą i śmietaną, przyprawiamy. Kiełbaskę kroimy w plasterki, ser żółty w kostkę. Na podpieczone ciasto wykładamy fasolkę z soczewicą, następnie ser i kiełbaskę. Całość zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

foczka-ks 09.03.2016 11:48
jak smacznie
MałaMi89 08.03.2016 11:33
Pyszna ta tarta!
Damiano
Damiano 08.03.2016 06:42
pyszna tarta
gusia1000 08.03.2016 00:09
Fajne jedzenie.
Iwusia 07.03.2016 23:43
takiej jeszcze nie próbowałam
RenataZ-et 07.03.2016 23:38
bardzo apetycznie wygląda :)
Ada-Gaba 07.03.2016 21:41
ciekawy przepis
IKrakowianka 07.03.2016 21:32
bardzo lubię takie dania
bertpvd 07.03.2016 20:46
świetny pomysł na tartę
irenka 07.03.2016 19:21
wygląda super ,musi być smaczna
Mama niejadka 07.03.2016 19:08
Ciekawe połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak