Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Devolay z masełkiem natką pietruszki na puree z ziemniaka i selera

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 kg
sól
Pieprz biały mielony Prymat
jajko 2 szt
mąka
ziemniaki 1 kg
seler 1 szt
śmietana 30%
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
masło 1/2 kostki
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Devolay z masełkiem natką pietruszki na puree z ziemniaka i selera

Pierś z kurczaka mielimy w maszynce do mięsa. Solimy do smaku doprawiamy białym pieprzem. Dzielimy mięso na kulki ok 120 -150 g . Moczymy ręce. Formujemy placuszek.Na środek kładziemy kawałek masła i posiekanej natki pietruszki. Zamykamy strony placuszka do środka . Formujemy kształt marchewki . Jajko mieszamy z wodą i mąką , solimy do smaku. Ciasto ma mieć konsystencje śmietany. Devolaye obtaczamy w cieście potem w tartej bułce. Obsmażamy na oleju. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na ok 15 min.

Seler i ziemniaki obieramy gotujemy do miękkości. Odcedzamy. Dusimy z śmietaną 30 % . Doprawiamy solą do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 08.03.2016 10:14
Pyszne danie :) Bardzo lubię takie obiadki :)
Barbara13 07.03.2016 23:46
Ależ tutaj smakowicie
Iwusia 07.03.2016 23:39
idealne danie obiadowe
Benita 07.03.2016 22:48
Smaczna propozycja
kotur 07.03.2016 22:04
robiłem dzisiaj podobny obiadek, pycha!
bertpvd 07.03.2016 20:46
pyszny kotlet ! :) uwielbiam ten przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak