Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekka zupa z czerwonej soczewicy

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

soczewica czerwona 25 g
cebula biała 1 szt
cebula czerwona 1 szt
marchew 2 szt
pomidory krojone z puszki 1 szt
bulion warzywny 2 l
czosnek 2-3 ząbki
seler naciowy 2 łodygi
tymianek
oregano
bazylia
sól i pieprz
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Lekka zupa z czerwonej soczewicy

Cebulę i czosnek obieramy i siekamy. W rondlu rozgrzewamy olej , wkładamy cebulę i czosnek i smażymy na szklisto. Dodajemy pokrojoną w kostkę marchew i smażymy około 3 minut. Dodajemy selera pokrojonego w kostkę oraz soczewicę. Wlewamy pomidory oraz bulion warzywny. Zupę gotujemy na małym ogniu aż wszystkie składniki będą miękkie. Doprawiamy do smaku solą,pieprzem, ziołami oraz papryką. Przed podaniem posypać świeżym tymiankiem lub natką pietruszki.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara13 14.03.2016 18:05
ciekawa i smacznie zapowiadająca się
Krzysztof15 13.03.2016 18:23
pyszna zupka
justynkag 13.03.2016 17:39
Super zupa. Musi być pyszna. Koniecznie wypróbuję
wwwiolka 13.03.2016 15:57
Bardzo fajny przepis.
jagoda5913 13.03.2016 15:43
pyszna zupka
Madzai 13.03.2016 14:49
Właśnie takiej szukałam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak