Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab zapieczony z bruskelką

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brukselka 20 dkg
schab bez kości 80 dkg
oliwa
Czosnek suszony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
ketchup pikantny
Zioła prowansalskie suszone Prymat
ser żółty 15 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Schab zapieczony z bruskelką

Kroki postępowania

1
Umytą brukselkę ugotować w osolonej wodzie i ostudzić.
Krok 1 - Schab zapieczony z bruskelką foto
2
Schab pokroić w plastry, natrzeć oliwą, czosnkiem granulowanym, słodką papryką mieloną, solą i pieprzem.

Krok 2 - Schab zapieczony z bruskelką foto
3
Przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Krok 3 - Schab zapieczony z bruskelką foto
4
Wysmarować ketchupem, oprószyć ziołami.

Krok 4 - Schab zapieczony z bruskelką foto
5
Brukselkę posiekać, ułożyć na mięsie, przykryć serem.

Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około godzinę.
Krok 5 - Schab zapieczony z bruskelką foto
6
Podawać na gorąco.
Krok 6 - Schab zapieczony z bruskelką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 05.04.2016 06:53
wyśmienite danie
sylwia_sl 15.03.2016 15:07
smaczne jedzonko
Wacław 15.03.2016 11:33
ciekawy pomysł na schabowego
kd045 15.03.2016 07:58
Super przepis
w mojej kuchni 14.03.2016 22:29
z brukselką wszystko jest smaczne dla mnie
Katrina.u 14.03.2016 19:46
fajna zapiekanka
Ela427 14.03.2016 18:41
lubię takie jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak