Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kajzerki ze szpinakiem i pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak świeży lub mrożony 500 g
sos czosnkowy
masło 3 łyżki
śmietana 18 proc 100 ml
cebula 1 szt
pieczarki 400 g
kajzerka 10 szt
ser żółty

Przepis i sposób przygotowania na: Kajzerki ze szpinakiem i pieczarkami

Kroki postępowania

1
Mrożony szpinak podsmażamy na patelni do momentu aż odparuje woda.
Krok 1 - Kajzerki ze szpinakiem i pieczarkami foto
2
Na drugiej patelni podsmażamy cebulkę pokrojoną w piórka. Dodajemy pokrojone na ćwiartki pieczarki. Smażymy aż będą zupełnie suche.
Krok 2 - Kajzerki ze szpinakiem i pieczarkami foto
3
Następnie dodajemy szpinak. Całość zalewamy rozmieszanym w śmietanie sosem serowo- czosnkowym do warzyw na gorąco.
Krok 3 - Kajzerki ze szpinakiem i pieczarkami foto
4
Kajzerki przecinamy na 1/3 wysokości. Wydrążamy środek a następnie faszerujemy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 C i zapiekamy 10 minut. Następnie posypujemy żółtym serem. Zapiekamy do momentu aż się rozpuści. Podajemy ciepłe.
Smacznego.
Krok 4 - Kajzerki ze szpinakiem i pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 16.03.2016 13:43
pyszne bułeczki
KORAL 15.03.2016 23:28
Pyszności w tej bułeczce.. :)
jagoda5913 15.03.2016 21:11
super pomysł
wwwiolka 15.03.2016 20:45
Bardzo fajny przepis.
justynkag 15.03.2016 20:11
Smacznie. Takie lubię
Jadwiga/Jaga85 15.03.2016 20:08
coś pysznego
mirosława4 15.03.2016 19:58
smaczny przepis
Gracer 15.03.2016 19:32
super przepis
Ela427 15.03.2016 19:10
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak