Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wołowy z ziemniakami

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 500 g , gulaszowa
cebule 3 sztuki
marchewki 3 sztuki
pieczarki 500 g
ziemniaki 500 g
sól i pieprz
olej rzepakowy do smażenia

Porada

Ważnym elementem dania jest kolejność dodawania składników by się nie rozgotowały ,długo duszona wołowina była mięciutka w warzywa pozostały w całości.

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wołowy z ziemniakami

Kroki postępowania

1
Wołowinę myjemy , osuszamy na ręczniku papierowym , kroimy w dużą kostkę.
Obraną cebulę w piórka , pieczarki w ćwiartki
W garnku rozgrzewamy olej rzepakowy ,przesmażamy mięso ,dodajemy cebulę oraz pieczarki ,smażymy do odparowania większości płynów.
Krok 1 - Gulasz wołowy z ziemniakami foto
2
Do garnka wlewamy wodę , tyle by zakryła składniki ,doprawiamy solą i pieprzem.
Dusimy pod przykryciem 1,5 godziny na małym ogniu.
Krok 2 - Gulasz wołowy z ziemniakami foto
3

Marchew i ziemniaki obieramy ,myjemy , kroimy na mniejsze kawałki.
Dodajemy do garnka , dolewamy wody ponad składniki.
Dusimy kolejne 40 min pod przykryciem na minimalnym gazie.
Krok 3 - Gulasz wołowy z ziemniakami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 10.03.2016 11:59
pyszne danie
kd045 29.02.2016 11:58
Super przepis! :)
Ola1984 29.02.2016 09:14
Konkretne, rozgrzewające danie :)
SzczyptaChili 29.02.2016 07:33
Dziękuję :)
olkaaa 29.02.2016 07:25
bardzo fajny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak