Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser Piña colada z rumem

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ananas świeży dojrzały duży
śmietanka kokosowa 200 ml
rum kokosowy 150-200 ml
syrop kukurydziany do smaku
Żelatyna wieprzowa Prymat na 1/2 litra

Porada

Zamiast syropu kukurydzianego do osłodzenia deseru można użyć syropu kokosowego lub ananasowego.

Przepis i sposób przygotowania na: Deser Piña colada z rumem

Bardzo dojrzałego słodkiego aromatycznego ananasa obrać ze skóry, wyciąć wszystkie "oczka" oraz rdzeń. Miąższ pokroić w niewielkie kawałki zachowując sok. Większość ananasa przełożyć do zamykanego naczynia i lekko zmrozić pilnując, aby zupełnie nie zamarzł. Kilka pozostawionych cząstek do dekoracji zawinąć w woreczek foliowy i włożyć do lodówki.

Żelatynę zalać niewielką ilością wody (2-3 łyżki) i wymieszać - pozostawić do spęcznienia, po czym rozpuścić w mikrofalówce i przestudzić.

Do mocnego blendera wrzucić zmrożonego ananasa, dodać rum, nieco syropu kukurydzianego oraz przestudzoną żelatynę i całe opakowanie śmietanki kokosowej.
Wszystko zmiksować jak najdokładniej i przelać do pucharków lub szklanek.
Przybrać kawałkami ananasa.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 03.03.2016 09:48
jakie to dobre mniam
Habibi 03.03.2016 08:23
Tym razem to nie jest wersja płynna, ale stała :)
olkaaa 03.03.2016 07:25
fajny pomysł
agnieszka214 03.03.2016 07:22
Musi być bardzo pyszny
Mama niejadka 02.03.2016 21:38
Pyszny deser
as28 02.03.2016 20:06
mniam mniam
Madzai 02.03.2016 19:32
Ależ kuszący napój :)
Stenka 02.03.2016 19:20
smaczny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak