Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chleb szybki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 500 g
ocet 2 łyżki
sól 2 łyżeczki
drożdże 40 g
woda ciepła 500 ml
migdały 100 g
pestki dyni 25 g
słonecznik łuskany 25 g

Przepis i sposób przygotowania na: Chleb szybki

Kroki postępowania

1
W wodzie rozpuścić drożdże i dodać 2-3 łyżki mąki wymieszać i odstawić w ciepłe miejsce pod przykryciem
Krok 1 - Chleb szybki  foto
2
Mąkę wymieszać z solą i ziarnami.
Krok 2 - Chleb szybki  foto
3
Do rozczynu dodać mąkę , ocet i zagnieść ciasto.
Krok 3 - Chleb szybki  foto
4
Ciasto przełożyć do wysmarowanej keksówki lub wyłożonej papierem do pieczenia , posypać ziarnami . Piec ok 1 h w temp 220 stopni
Krok 4 - Chleb szybki  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Skotka 28.03.2016 16:57
Pyszny domowy chlebek:)
Ania321 28.03.2016 12:27
wygląda pysznie :)
noninka77 28.03.2016 09:03
Zapewne przepyszny:)
Renata9 27.03.2016 21:32
Uwielbiam takie chlebki :-)
Babeczka35 27.03.2016 21:27
Taki chleb najlepszy.
adelajda 27.03.2016 19:01
Domowy najsmaczniejszy
Edita 27.03.2016 18:53
fajny przepis
Anna169Hosz 27.03.2016 18:23
Lubię taki bardzo ziarnisty.
Franciszek 27.03.2016 18:07
Dobry chlebek
mirosława4 27.03.2016 17:35
domowy najlepszy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak