Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Poduszeczki z ciasta francuskiego

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
jagody 100 gram
cukier puder 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Poduszeczki z ciasta francuskiego

Kroki postępowania

1
Poduszeczki z ciasta francuskiego
Krok 1 - Poduszeczki z ciasta francuskiego  foto
2
Na połowie wykrojonych kwadratów układamy pół łyżeczki jagód (mrożone rozmrażamy).
Krok 2 - Poduszeczki z ciasta francuskiego  foto
3
Kwadraty z jagodami przykrywamy połową kwadratów bez owoców. Ciastka - ich boki zlepiamy. Układamy na natłuszczonej i posypanej mąką blasze.
Pieczemy ok. 15-20 minut w temp. 200 stopni. Studzimy. Zimne ciastka lukrujemy.
Krok 3 - Poduszeczki z ciasta francuskiego  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 30.03.2016 14:18
fajny przepis :)
Ewelina1991 30.03.2016 14:08
smaczny, prosty przepis ;-)
sliwka 30.03.2016 13:18
Super przepis;))
dodi 30.03.2016 12:44
ale ślicznie wyglądaja
Benita 30.03.2016 12:01
Wyglądają bardzo apetycznie
slodkieniebo 30.03.2016 11:15
Proste i smaczne :)
Małgorzata92 30.03.2016 10:28
Fajny deserek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak