Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki z budyniem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 400 gram
cukier 150 gram
cukier waniliowy 1 opakowanie
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jajko 2
mleko 1 szklanka
olej 1/3 szklanki
budyń waniliowy 1 opakowanie ( +400 ml mleka i 2 ł

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z budyniem

Kroki postępowania

1
W jednej misce mieszamy składniki suche: cukier, mąkę, proszek do pieczenia i cukier waniliowy, a w drugiej mieszamy składniki mokre: jajka, mleko i olej.
Krok 1 - Babeczki z budyniem  foto
2
Miksując składniki suche wlewamy składniki mokre. Miksujemy całość, aż masa będzie jednolita.
Krok 2 - Babeczki z budyniem  foto
3
Formę na muffiny wykładamy papilotkami. Do każdej foremki wkładamy po 1-1,5 łyżki ciasta
Krok 3 - Babeczki z budyniem  foto
4
Następnie wkładamy do każdej po łyżeczce budyniu (budyń przygotowujemy wcześniej w 400 ml mleka i dwoma łyżkami cukru).
Krok 4 - Babeczki z budyniem  foto
5
Budyń przykrywamy ciastem (1-1,5 łyżki ciasta). Blachę z babeczkami wkładamy do piekarnika i pieczemy ok. 25-30 minut w temp. 180 stopni. Zimne babeczki posypujemy cukrem pudrem.
Krok 5 - Babeczki z budyniem  foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 31.03.2016 10:21
Fajne babeczki... w sam raz do kawy:)
Habibi 31.03.2016 10:08
lubię takie babeczki :)
Krzysztof15 31.03.2016 08:39
bardzo smaczne
tobi1989 31.03.2016 08:08
Pyszności :)
Krystyna32 31.03.2016 07:53
apetyczne :)
pestka 31.03.2016 07:38
smaczny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak