Przepis i sposób przygotowania na: Chleb wielkanocny MURZIN ze Śląska cieszyńskiego
Kroki postępowania
Upieczony bochenek od razy wyjąć z foremki i ułożyć na kratce, aby odparował.
mąka pszenna | 400 g |
mąka żytnia pełnoziarnista | 100 g |
drożdże suche | 1 op. |
woda ciepła | 400 ml |
zakwas na żur | 100 ml |
Majeranek suszony Prymat | do smaku |
Kminek cały Prymat | do smaku |
sól | pełna łyżeczka |
cukier | 1 łyżka |
smalec | miękki 3 pełne łyżki |
jajko | 1 duże |
wędlina wędzona | dowolna |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: