Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab zapiekany podany w kapuście kiszonej

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
Marynata do mięs klasyczna Prymat 1 sztuka
oliwa
kapusta kiszona
bazylia

Przepis i sposób przygotowania na: Schab zapiekany podany w kapuście kiszonej

Kroki postępowania

1
Marynatę klasyczną mieszamy z oliwą z oliwek. Schab nacieramy marynatą i dajemy na około godzinę do lodówki.
Krok 1 - Schab zapiekany podany w kapuście kiszonej foto
2
Zamarynowany schab wyciągamy z lodówki, dajemy do rękawa do pieczenia, wkładamy do naczynia żaroodpornego.
Krok 2 - Schab zapiekany podany w kapuście kiszonej foto
3
Schab zapiekamy ponad godzinę w temp. 180 stopni.
Krok 3 - Schab zapiekany podany w kapuście kiszonej foto
4
Schab wykładamy na talerz, wkoło układamy kapustę kiszoną, kroimy na plasterki, do tego podajemy dowolny dodatek ziemniaki, ryż lub kaszę.
Krok 4 - Schab zapiekany podany w kapuście kiszonej foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 21.09.2016 10:47
na pewno jest pyszny
w mojej kuchni 24.07.2016 20:32
Pyszne miēsko
IwonaKa 07.04.2016 14:47
pycha,lubię tak przyrządzony schab
Janina 02.04.2016 22:17
Mięsko pyszne i kapusta również;))
Beatris 02.04.2016 17:53
Bardzo apetycznie przygotowane mięsko:)
Marta Ryżek-Kalkowska 02.04.2016 17:35
Uwielbiam pieczone schaby.
Bernadeta1 02.04.2016 17:13
bardzo smaczny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak