Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg marynowany w solance duszony na parze

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg 3 szt
woda 2 L
sól 2 łyżki
cebula biała 3 szt
koperek 3 gałązki
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
ziele angielskie 3 szt
kolendra 1 łyżeczka mielona
masło 1 łyżka
suszone kwiaty 3 szczypty lawenda, nastrurcja,

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg marynowany w solance duszony na parze

Ryby myjemy, osuszamy, ja miałam już wypatroszone, przekładamy do dużego szklanego naczynia, zalewamy wodą, przyprawy mieszamy ze sobą, po czym dodajemy do wody, na wierzch kładziemy cały koper, tak przygotowaną rybę wstawiamy na noc do lodówki. Następnego dnia osuszamy, do srodka wkładamy masło, umieszczamy w naczyniu do gotowania na parze i parujemy ją ok 20 min. zależy od wielkości.
Podajemy z sałatką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 03.04.2016 13:42
super pomysł
Ania321 03.04.2016 10:08
pyszna rybka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak