Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa czosnkowo – miętowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
czosnek 1/2 główki
cebula biała 1 szt
mięta liście
boczek 5 dag
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa czosnkowo – miętowa

Wykonanie:
Ziemniaki obrać, pokroić, zalać 1 ½ litrem wody, zagotować i odlać. Po czym ponownie zalać gorącą wodą, dodać grubo pokrojony czosnek, cebulę, miętę i gotować do miękkości. Pod koniec gotowania okrasić podsmażonym boczkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 03.04.2016 17:56
Pyszna zupka
Franciszek 03.04.2016 14:31
dobra zupa
Konczi 03.04.2016 13:33
uwielbiam zupę czosnkową, zawsze przygotowuję ją na bulionie ale Twoja propozycja zapowiada się również smacznie ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak