Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta jajeczna z papryką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serek topiony 3 szt
jajko 2 szt
papryka czerwona 1/2 szt
kiełki rzodkiewki 3 łyżeczki
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta jajeczna z papryką

Kroki postępowania

1
Do miski wrzucamy serki topione i przyprawiamy je sporą ilością pieprzu. Dokładnie rozgniatamy je, jednocześnie mieszając.
Krok 1 - Pasta jajeczna z papryką foto
2
Do wymieszanych serków dodajemy kiełki rzodkiewki.
Krok 2 - Pasta jajeczna z papryką foto
3
Paprykę myjemy i osuszamy, następnie kroimy w drobną kosteczkę i dorzucamy do miski z pastą. Całość dokładnie mieszamy.
Krok 3 - Pasta jajeczna z papryką foto
4
Jajka gotujemy na twardo i ostygnięte obieramy ze skorupki. Następnie kroimy w drobną kosteczkę i dorzucamy do miski z pastą. Całość lekko mieszamy.
Krok 4 - Pasta jajeczna z papryką foto
5
Gotową pastę podajemy na śniadanie lub kolację jako dodatek do pieczywa.
Krok 5 - Pasta jajeczna z papryką foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 05.04.2016 07:39
Super pasta.
Róża1 04.04.2016 21:30
Świetna pasta !!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak