Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta jajeczna

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5
pieczarki marynowane 7
rzeżucha 2 łyżki
majonez tradycyjny 1 łyżka
jogurt naturalny 1 łyżka
sól i pieprz

Porada

Pastę dekoruję rzeżuchą.

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta jajeczna

Jajka gotuję na twardo, studzę, obieram ze skorupek. Następnie ścieram na tarce o grubych oczkach.
Do startych jajek ścieram marynowane pieczarki, dodaję majonez, jogurt naturalny, posiekaną rzeżuchę, całość mieszam.
Pastę przyprawiam do smaku solą i pieprzem, mieszam. Schładzam w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 07.04.2016 08:31
pysznie wygląda :)
Beatris 06.04.2016 19:28
I do tej pasty kromeczka domowego chlebka, ummm... Pycha:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak