Przepis i sposób przygotowania na: Jabłecznik z pierniczkami i polewą
Kroki postępowania
Czekoladę rozpuścić na parze dodająć stopniowo mleka uzyskując pożądaną konsystencję. Polewę czekoladową wyłożyćna biszkopt,posypać migdalami.
Smacznego :)
jaja | 7 sztuk |
cukier | 3/4 szklanki |
mąka pszenna | 1 szklanka |
mąka ziemniaczana | 2 łyżki |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
jabłka | 2 kg |
pierniki | 500 g |
płatki migdałowe |
śmietana kremowa 30% | 500 g |
galaretka agrestowa | 1 opakowanie |
czekolada gorzka | 1,5 tabliczki |
mleko |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: