Przepis i sposób przygotowania na: Domowa konserwa
Kroki postępowania
Po upływie czasu gotowania wyjąć szynkowar z garnka i wystudzić, następnie wstawić na kolejne kilka godzin do lodówki, aby wszystko dobrze nam zastygło.
łopatka bez kości | 1 kg |
boczek surowy | 1/2 kg |
czosnek | 1 ząbek |
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat | 3 dag |
pieprz | 1 łyżeczka |
Pieprz ziołowy mielony Prymat | 1 łyżeczka |
majeranek | 1/2 łyżeczki |
cukier puder | 1 łyżeczka |
Żelatyna wieprzowa Prymat | 1 łyżeczka |
woda | 150 ml |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: