Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta śledziowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z mintaja 4 puszki
cebula 4 szt
jajko 7 szt
ogórki kiszone 4 szt
majonez 3 łyżki
musztarda 2 łyżeczki
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta śledziowa

1. Filety z makreli wyjąć z puszki do miseczki, pognieść widelcem.
2. Cebule, ogórki kiszone i jajka zemleć w malakserze. Dodać do śledzi. Można dodać 2 łyżki oleju spod śledzi.
3. Dodać musztardę i majonez. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela427 22.03.2016 10:26
lubię taką
Stenka 21.03.2016 19:23
To w końcu co to za ryba, w tytule śledź, w składnikach mintaj, a w przygotowaniach makrela?
gosia56 21.03.2016 14:42
na pewno pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak