Przepis i sposób przygotowania na: Ni to chleb, ni bułki, czyli pszenno-żytnie smakołyki :)
Kroki postępowania
SMACZNEGO!
mąka pszenna typ 450 | 550 g |
mąka żytnia | 150 g |
oliwa | 3 łyżki |
drożdże świeże | 40 g |
miód płynny | 1 łyżeczka |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | 1 1/2 łyżeczki |
mleko | 170 ml |
woda ciepła | 300 ml |
siemię lniane | 5 łyżek |
woda ciepła | 2 łyżki |
siemię lniane | 1-2 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: