Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta śledziowa z twarogiem i cebulą

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety śledziowe 18 dag
twaróg 10 dag
cebula 1
jajko 1 ugotowane na twardo
masło 3-4 dag
koperek
szczypiorek

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta śledziowa z twarogiem i cebulą

Kroki postępowania

1
Filety śledziowe wymoczyć i osuszyć , potem przepuścić przez maszynkę razem z cebulą , obranym jajkiem i twarogiem.
Masło ucieramy.
Krok 1 - Pasta śledziowa z twarogiem i cebulą foto
2
Do utartego masła dodajemy po łyżce zmieloną masę i dokładnie ucieramy.
Krok 2 - Pasta śledziowa z twarogiem i cebulą foto
3
Do utartej pasty dodajemy posiekany koperek lub szczypiorek.
Podajemy do chleba.
Krok 3 - Pasta śledziowa z twarogiem i cebulą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

danielek 11.10.2018 07:43
Oldschoolowy przepis ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak