Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka warzywna z tuńczykiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
marchewki 2-3 szt
ziemniaki 2 szt
jajka ugotowane na twardo 3 szt
kukurydza w puszce 1 puszka
ogórki konserwowe 3 szt
cebula czerwona 1 szt
majonez 1 łyżka
ketchup pikantny 1 łyżka
jogurt naturalny 1 łyżka
Pieprz czarny Prymat w młynku
Przyprawa do sałatek sosów i dipów Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka warzywna z tuńczykiem

Kroki postępowania

1
Wymieszać majonez z ketchupem i jogurtem naturalnym, dodać świeżo zmielony pieprz i odstawić do lodówki.
Krok 1 - Sałatka warzywna z tuńczykiem foto
2
Marchewki i ziemniaki obrać, wrzucić do wrzącej, osolonej wody i gotować około 15-20 minut. Następnie pokroić w kostkę.
Krok 2 - Sałatka warzywna z tuńczykiem foto
3
Ugotowane na twardo jajka pokroić w kostkę.
Krok 3 - Sałatka warzywna z tuńczykiem foto
4
Kukurydzę odsączyć dokładnie z zalewy. Ogórki konserwowe pokroić w kostkę.
Krok 4 - Sałatka warzywna z tuńczykiem foto
5
Dodać odsączonego z zalewy tuńczyka oraz pokrojoną w kostkę czerwoną cebulę.
Krok 5 - Sałatka warzywna z tuńczykiem foto
6
Wymieszać wszystkie składniki. Przyprawić przyprawą do sałatek. Dodać sos i jeszcze raz wymieszać.
Smacznego :)
Krok 6 - Sałatka warzywna z tuńczykiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 16.04.2016 22:06
chętnie bym zjadła

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak