Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szpinak smażony z maślanką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak świeży 1 kg
maślanka 1/2 szkl
Smalec wieprzowy 2 łyżki
mąka pszenna 1 łyżka
szczypiorek 1 pęczek
sól do smaku
przyprawa uniwersalna Kucharek

Porada

Podawać na gorąco.

Przepis i sposób przygotowania na: szpinak smażony z maślanką

Kroki postępowania

1
Szpinak opłukać, odgotować. Odcedzić i dobrze osączyć.
Krok 1 - szpinak smażony z maślanką foto
2
.Oba szczypiorki drobno posiekać .
Krok 2 - szpinak smażony z maślanką foto
3
Tłuszcz rozgrzać na głębokiej patelni, wsypać szczypior i podsmażyć. Wrzucić szpinak , dusić około 10 min, dodać sól, kucharek i maślankę. Pod koniec dodać mąkę, wymieszać i podsmażyć.
Krok 3 - szpinak smażony z maślanką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 16.04.2016 20:06
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak