Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz na cebuli

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z dorsza 2 sztuki
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
cebula 5 sztuk
sól i pieprz
sok z cytryny 2 łyżki
Tymianek suszony Prymat
przecier pomidorowy 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko 1 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz na cebuli

Rozmrożone filety, skropić sokiem, oprószyć przyprawą do ryb. Odstawić na 30 minut.
Panierować ryby w jajku i tartej bułce. Usmażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Osączyć ryby z nadmiaru tłuszczu, na papierowym ręczniku.
Obraną cebulę, pokroić w piórka. Rozgrzać na patelni olej, wrzucić cebulę, zeszklić. Dodać przecier, dolać 1/2 szklankę wody, dodać tymianek, doprawić solą i pieprzem.
Dusić około 5 - 8 minut, co jakiś czas przemieszać. Wysmarować naczynie żaroodporne, wyłożyć cebulę a na nią ryby.
Przykryć folią aluminiową, zapiekać 15 minut w temperaturze 180 stopni.
Podawać z pieczywem. SMACZNEGO!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 04.05.2016 09:36
fajna rybka
Bernadeta1 21.04.2016 18:03
na pewno smaczna rybka
IwonaKa 20.04.2016 20:54
super przyrządzony
Katrina.u 19.04.2016 10:47
fajna rybka
Ela427 19.04.2016 10:18
pychota mniam
tobi1989 19.04.2016 10:13
Pyszna rybka :)
Grazyna0211 19.04.2016 09:38
dorsz w smacznym wydaniu
Renata9 19.04.2016 07:27
Bardzo smaczna rybka :-)
halina17 18.04.2016 23:15
Lubię dorsza.
fotoviderek 18.04.2016 22:23
Rybka pierwsza klasa :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak