Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miseczki z czekolady z bitą śmietaną

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

MISECZKI

czekolada mleczna 100 g
czekolada deserowa 100 g
mleko 3,2% 4-5 łyżek

KREM

śmietana 30% 250 ml
cukier puder 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Miseczki z czekolady z bitą śmietaną

czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej z dodatkiem mleka, gdy już będzie gładka i płynna wysmarować nią foremki silikonowe na babeczki , reszta która pozostanie można użyć do innych foremek, schłodzić w lodówce, Gdy czekolada zastygnie w foremkach, delikatnie je wyjąć, śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem . Śmietanę przełożyć do rękawa cukierniczego i wycisnąć do miseczek czekoladowych i ozdobić dowolnie....

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 20.04.2016 14:18
ale apetyczne
Mniam 20.04.2016 10:47
Świetny deserek! A w okresie letnim można dorzucić jeszcze owoce jak truskawki, maliny, jagody :)
gusia1000 20.04.2016 02:58
Pięknie i smacznie.
Renataj 19.04.2016 20:42
Bardzo apetyczne:)
Mama niejadka 19.04.2016 20:26
Pyszny deser
agnieszka214 19.04.2016 20:03
Bardzo fajny pomysł
Motorek 19.04.2016 18:53
bardzo dobre
Stenka 19.04.2016 18:50
pięknie się prezentują
Franciszek 19.04.2016 18:47
Pyszne do kawy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak