Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z mąki gryczanej

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka gryczana 1/2 kg
twaróg 25 dag
żółtko jajek 1 szt
sól do smaku
tłuszcz

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z mąki gryczanej

Wykonanie:
Mąkę sparzyć wrzącą wodą i zagnieść twarde ciasto. W międzyczasie ser utrzeć z żółtkiem i solą do smaku. Następnie ciasto rozwałkować na stolnicy, wykrawać szklanką kółka, nakładać serowy farsz i formować pierogi. Wrzucać na posolony wrzątek, ugotować i podawać okraszone dowolnym tłuszczem lub kwaśną śmietaną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

justynkag 19.04.2016 22:38
Fajny przepis z mąki gryczanej
IKrakowianka 19.04.2016 20:58
fajny pomysł na pierogi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak