Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab w ziołach z jabłkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
jabłko kwaśne 3 szt
cytryna 1 szt
Zioła prowansalskie suszone Prymat
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Majeranek suszony Prymat

Porada

Schab można podawać na zimno i gorąco.

Przepis i sposób przygotowania na: Schab w ziołach z jabłkami

Kroki postępowania

1
Schab oczyścić umyć, natrzeć przyprawami, przykryć i odstawić na noc
Krok 1 - Schab w ziołach z jabłkami foto
2
Jabłka umyć , przekroić, wydrążyć nasiona, pokroić w półplasterki. Schab ułożyć na desce, nożem poprzecinać paski około 2cm. Nacięcia natrzeć przyprawami oraz sokiem z cytryn
Krok 2 - Schab w ziołach z jabłkami foto
3
W nacięcia włożyć półplasterki jabłek . Schab dobrze ścisnąć , związać nitką do mięsa aby owoce nie wypadły podczas pieczenia, Tak przygotowany schab włożyć do rękawa foliowego. Ułożyć na blasze i piec w piekarniku w 180 stopniach około 1 godz. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika , ostudzić, wyjąć z rękawa, usunąć nici, pokroić wzdłuż nacięć.
Krok 3 - Schab w ziołach z jabłkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 20.04.2016 14:28
wspaniałe mięsko
Franciszek 20.04.2016 08:39
Pyszny domowy
Wafelek2601 19.04.2016 23:06
Pyszności.
ilka01 19.04.2016 21:46
Super danie
Renataj 19.04.2016 20:41
Apetyczne mięso:)
Konczi 19.04.2016 20:36
pyszne mięsko :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak