Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chałka zapiekana w śmietankowo-jajecznej pierzynce

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

chałka 4 kromki
jajko 1 sztuka
śmietana kremówka 4 łyżki
cukier 1 szcxypta
dżem truskawkowy do smaku
masło 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Chałka zapiekana w śmietankowo-jajecznej pierzynce

Naczynie do zapiekania smarujemy masłem.Na kromki chałki nakładamy cienką warstwę dżemu.Układamy pod skosem w naczyniu. Jaja mieszamy ze śmietanką na puszystą masę dodajemy szczyptę cukru. Masą zalewamy pieczywo. Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok. 10-15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smerfetka79 08.05.2016 23:55
dziękuję bardo
gusia1000 27.04.2016 21:05
Dobre to jest.
cukiereczek 27.04.2016 18:06
coś nowego o ciekawego
marcia7 27.04.2016 17:11
bardzo ciekawy przepis
Ania321 27.04.2016 16:11
Ciekawy przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak