Przepis i sposób przygotowania na: Tarta wytrawna z dynią
Kroki postępowania
Schłodzone ciasto rozwałkować i ułożyć w natłuszczonej formie. Z resztek ciast uformować małe kółka.
mąka krupczatka | 350 g |
masło lub margaryna | 200 g |
żółtko jajek | 1 szt |
sól do smaku | |
śmietana 18 proc | 1 łyżka |
tłuszcz do formy |
natka pietruszki | 1 pęczek |
ser ricotta | 1 opakowanie |
ser żółty | 30 g |
oliwki zielone | 15 szt |
papryka czerwona | 1/2 szt |
dynia | 250-300 g |
czosnek | 2 ząbki |
Tymianek suszony Prymat | 1 łyżka |
olej do smażenia | |
sól do smaku | |
Pieprz ziołowy mielony Prymat | 1 łyżeczka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: