Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka marmurkowa

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 25 dag
margaryna 10 dag
cukier puder 12 dag
jajko 2 sztuki
aromat migdałowy
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mleko 2% 1/8 l
kakao 2 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Babka marmurkowa

Kroki postępowania

1
Mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia.
Margarynę utrzeć dodawać kolejno żółtka, cukier , mleko, zapach i mąkę.
Białka ubić i dodać do ciasta , lekko wymieszać.
Foremkę wysmarować margaryną.
Krok 1 - Babka marmurkowa foto
2
2/3 jasnego ciasta wyłożyć do formy , resztę wymieszać z kakao i orzechami, wyłożyć na wierzch ciasta.
W czasie pieczenia opadnie w środek ciasta jasnego.
Krok 2 - Babka marmurkowa foto
3
Foremką uderzamy kilka razy o blat stołu.
Pieczemy w 160-180 C do momentu gdy będzie suche ( sprawdzamy patyczkiem ).
Krok 3 - Babka marmurkowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 10.04.2016 10:38
Super babka;))
RenataZ-et 10.04.2016 10:24
śliczna babka :)
krokus 10.04.2016 10:21
fajna babka
gusia1000 10.04.2016 00:18
Na pewno dobra.
mirosława4 09.04.2016 16:34
apetyczna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak