Przepis i sposób przygotowania na: Placki z indyka z koperkiem
Dodajemy jajka , bułkę tartą , sól , pieprz oraz koper.
Wyrabiamy zwartą masę
Na patelni rozgrzewamy olej.
Z masy mięsnej formujemy placuszki , smażymy na rumiano z obu stron.
filet z indyka | 500 g |
jajko | 2 sztuki |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 5 łyżek |
sól | 1/2 łyżeczki |
Pieprz czarny mielony Prymat | 1/2 łyżeczki |
posiekany koperek | 1 pęczek |
olej rzepakowy do smażenia |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: