Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki ziemniaczane z kiszoną kapustą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1/2 kg
kapusta kiszona 1/2 kg
jajko 1 szt
mąka 4 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
sól i pieprz do smaku
łosoś wędzony 10 dag
śmietana gęsta 15 dag
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Placki ziemniaczane z kiszoną kapustą

Wykonanie:
Ziemniaki obrać, zetrzeć i połączyć z odciśniętą kapustą. Wbić jajko, wsypać mąkę, przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać. Z otrzymanej masy smażyć placki na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podawać ze śmietaną i łososiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 13.04.2016 07:28
Dla mnie to cos nowegp
endzi
endzi 12.04.2016 21:21
W takiej wersji jeszcze nie jadłam!
Renata9 12.04.2016 20:54
Bardzo fajne i na pewno smaczne :-)
Bernadeta1 12.04.2016 20:26
Robię bardzo podobne, smaczne
Urszula Świeca 12.04.2016 19:51
Uwielbiam placuszki ziemniaczane.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak