Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrusty

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
masło (łyżka) 1
cukier 2 łyżki
jaja 1
śmietana 30-40 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Chrusty

Wszystkie składniki wyrobić dokładnie. Ciasto powinno być takie jak na makaron. Rozwałkować cienko na pół cm. Pokroić na podłużne paski szerokości 2 palców. Pasy pokroić ukośnie, po środku naciąć i przez ten otwór przeciągnąć jeden koniec. Usmażyć na oleju na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara55 29.11.2011 15:38
są super
kielcok1 19.10.2011 15:45
bardzo lubię
rakow2
rakow2 06.04.2011 15:44
ja chrust zbieram w lesie
pioge7 19.01.2011 14:54
super
Krzysztof42 09.09.2010 15:27
klasyka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak