Przepis i sposób przygotowania na: Pszenno- żytni chleb na zakwasie z białą kiełbasą
Kroki postępowania
Do wyrośniętego zaczynu dodajemy mąki, sól oraz siemię lniane.
zakwas żytni | 0,5 szklanki |
woda letnia | 120 ml |
mąka żytnia | 100 gram, typ720 |
mąka chlebowa | 2 szklanki |
mąka żytnia | 1 szklanka, typ 2000 |
sól | 1 łyżeczka płaska |
woda letnia | ok 350 ml |
siemię lniane | 1/3 szklanki |
otręby pszenne | do wysypania blaszki |
olej rzepakowy | do posmarowania blaszki |
kiełbasa biała | 2-3 sztuki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: