Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto kokosowe z kaszą jaglaną

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasza jaglana 1 szk
wiórki kokosowe 250 g
cukier 7 łyżek
mleko 3,5 szk
woda 1 szk
biszkopty okrągłe 12-15 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto kokosowe z kaszą jaglaną

Kaszę jaglaną wypłukać i zalać szklanką wody oraz dwoma szklanki mleka. Gotować na małym ogniu około 10 minut. Po tym czasie dodać cukier, 200 g wiórek kokosowych oraz resztę mleka. Całość wymieszać i ponownie gotować 10 - 15 minut. Masę rozdrobnić blenderem. Formę do pieczenia ciasta wyłożyć papierem. Na dnie ułożyć biszkopty, a na nie przełożyć masę kokosową. Ciasto posypać wiórkami kokosowymi i schłodzić przez kilka godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 20.06.2016 12:00
ciekawy przepis
gosia56 05.05.2016 10:11
na pewno pyszne ;)
ilka01 05.05.2016 09:23
uwielbiam wszystko, co ma w sobie kokos :) chętnie wypróbuję przepis
Iwusia 04.05.2016 23:03
zjadłabym taki kawałek :)
ada.la 04.05.2016 22:03
wygląda pysznie
IKrakowianka 04.05.2016 21:57
pięknie wygląda :)
Wiktoria29 04.05.2016 21:03
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak