Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza manna z karmelizowanym jabłkiem.

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Jabłka

jabłka 2 duże sztuki
cukier 2 łyżki
masło 1 płaska łyżka
Cynamon mielony Prymat 1 łyżeczka

Manna

mleko 2 szklanki
kasza manna 4 łyżki
cukier do smaku

Porada

Z przepisu wyszło mi 2 takie porcje jak na zdjęciu. Jabłka powinny być twarde.

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza manna z karmelizowanym jabłkiem.

1. Jabłka myjemy i osuszamy, obieramy i usuwamy gniazda nasienne, następnie kroimy w dość dużą kostkę.

2. Na gorącą patelnię wsypujemy cukier, mieszając rumienimy go, następnie dodajemy masło i gdy się rozpuści wrzucamy jabłka. Jabłka dusimy w karmelu często mieszając, powinny być miękkie, ale nie rozpadające się. Na koniec dodajemy cynamon i dokładnie mieszamy.

3. Mleko zagotowujemy, wsypujemy kaszę mannę i cukier do smaku, gotujemy do zgęstnienia często mieszając.

4. Do szklanek przekładamy kaszę mannę i jabłka. Podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 05.05.2016 21:32
Dziękuję:)
Bernadeta1 05.05.2016 18:12
szybki i smaczny deserek
bryndzia93 05.05.2016 16:39
Fajny deser :)
Grazyna0211 05.05.2016 10:33
ładnie podany
Mniam 05.05.2016 09:55
Taki prosty, a jaki smaczny deserek :)
tobi1989 05.05.2016 09:42
Świetny deser :)
Małgorzata92 05.05.2016 09:24
Świetny pomysł :)
IZABELA29 05.05.2016 08:17
Pyszny deser
gusia1000 04.05.2016 23:11
Prosto i smacznie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak