Przepis i sposób przygotowania na: Tort orzechowo-kakaowy na 50-tkę
Kroki postępowania
Białka ubić na sztywną pianę. Dodać cukier cały czas miksując. Następnie dodać żółtka. Jeszcze chwilę ubijać. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem do pieczenia i orzechy. Dokładnie wymieszać. Piec ok. 25 minut w 180 stopniach. Po ostudzeniu przeciąć na pół.
Białka ubić na sztywną pianę. Dodać cukier cały czas miksując. Następnie dodać żółtka. Jeszcze chwilę ubijać. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem do pieczenia. Dokładnie wymieszać. Piec ok. 25 minut w 180 stopniach.
Orzechy sparzyć i ostudzić.
Biszkopt orzechowy+masa orzechowa+biszkopt jasny+masa kakaowa+biszkopt orzechowy+masa orzechowa+dekoracja