Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto Stokrotka
Kroki postępowania
Zimne ciasto kroję na dwie części.
Wykładam na spód ciasta, nakrywam drugim blatem i wstawiam do lodówki , aż masa całkowicie stężeje
białko | 6 sztuk |
cukier | 3/4 szklanki |
mąka pszenna | 2 łyżki |
mąka ziemniaczana | 4 łyżki |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
ocet | 1 łyżka |
wiórki kokosowe | 1 szklanka |
żółtko jajek | 6 sztuk |
mąka pszenna | 2 łyżki |
mąka ziemniaczana | 4 łyżki |
cukier | 3/4 szklanki |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
ocet | 1 łyżka |
masło | 200 g |
cukier | 1/2 szklanki |
śmietana 18 proc | 1 szklanka |
galaretka cytrynowa | 1 opakowanie |
woda gorąca | 1 szklanka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: