Przepis i sposób przygotowania na: CIASTO BISZKOPTOWE Z KREMEM BUDYNIOWYM, MIGDAŁAMI ORAZ KANDYZOWANYMI OWOCAMI
Z 6 białek ubijamy pianę, dodajemy szklankę cukru. Gdy piana jest ubita na sztywno dodajemy żółtka oraz 3 łyżki oliwy. Chwile mieszamy w mikserze. Dodajemy niewielkimi porcjami mąkę którą wcześniej należy przesiać, mieszamy ręcznie. Blaszkę wykładamy papierem i smarujemy oliwą - przelewamy ciasto. Piec 30 minut w temperaturze 220 .
KREM:
1,5 szl mleka wlać do garnka, drugie 1,5 szkl. mleka wlać do miski, przy czym pierw pół szklanki. Dodać cukier oraz mąkę - mieszać i dodawać stopniowo pozostałe mleko. Wszystko wymieszać i dodać do gotującego się mleka w garnku - gotować budyń. Ostudzić. Przełożyć do miski dodać kostkę masła, cukier waniliowy.
Biszkopt przekroić wzdłuż na pół. Wyłożyć krem w środku dodać owoce kandyzowane. Drugą połowę kremu posmarować na wierzch biszkopta.
Wiórki kokosowe zarumienić na patelni z łyzką masła cukrem waniliowym oraz zapachem waniliowym.
Wierzch biszkopta oraz boki obsypać wiórkami kokosowymi, nastepnie położyć płatki migdałów.