Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz z szynki "po węgiersku" z kaszą gryczaną...

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1 kg
mąka pszenna 4 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżka
cebula 2 sztuki
warzywa mrożone 1 opakowanie/węgierski zestaw
Przyprawa do zup i potraw Kucharek - do smaku
woda 4 szklanki
śmietana gęsta 2 łyżki
mąka pszenna 2 łyżki
woda 1 szklanka
koperek 1 pęczek
kasza gryczana 2 woreczki
surówka - jaką lubisz
maślanka - zimna

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz z szynki "po węgiersku" z kaszą gryczaną...

szynkę pokroić na średniej wielkości kostki, obsypać mąką, na gorącym oleju zrumienić mięso, dodać pokrojoną cebulę

wlać wodę i pod przykryciem dusić z 30 minut do miękkiego mięsa

wsypać warzywa mrożone zestaw węgierski, dodać kucharka, pieprz mielony, przyprawę w płynie i dusić pod przykryciem z 15 minut

śmietanę wymieszać z wodą i mąką i wlać do sosu mieszając do zagęstnienia, wsypać posiekany koperek

podać z ugotowaną kaszą gryczaną i np. z duszoną czerwoną kapustą i z zimną maślanką - gulasz jest smaczny i syty..............SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokus 09.05.2016 22:12
pyszny obiad
Ewelina1991 09.05.2016 08:41
dobre danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak