Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagi z serem feta i suszonymi pomidorami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi zielone 1 pęczek
orzechy włoskie 1/4 szklanki
ocet balsamiczny 2 łyżki
suszone pomidory 1/4 szklanki
ser feta 100 gram
sól 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagi z serem feta i suszonymi pomidorami

Odetnij końce szparagów. W wysokim garnku zagotuj wodę, dodaj sól i szparagi, tak aby główki nie były zanurzone w wodzie. Gotuj przez ok. 10 minut.
W między czasie na gorącej patelni podpraż orzechy.
Ugotowane szparagi przełóż na talerz. Polej octem balsamicznym. Wyłóż pokrojone pomidory i pokruszony ser. Na koniec na wierzch wyłóż orzechy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 09.05.2016 15:51
Mniam, pyszne danie :)
Benita 09.05.2016 13:37
sezon na szparagi rozpoczęty...te wyglądają znakomicie
gosia56 09.05.2016 13:37
pyszne jedzonko ;)
jagoda5913 09.05.2016 12:25
pyszne danie
Małgorzata92 09.05.2016 11:04
Pyszności :)
AZgotuj 09.05.2016 10:54
przepyszne szparagi !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak