Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielona sałatka na ostro

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sałata masłowa 1 szt
słonecznik łuskany
śmietanka 250 ml
chrzan 2 łyżeczki
sól
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Zielona sałatka na ostro

Sałatę obieramy zlisci odrzucając te pierwsze i wszystkie uszkodzone. Słatę myjemy dokąłdnie w zimnej wodzie, suzymy w wirówce do sałaty lub na ściereczce, rwiemy na mniejsze kawałki i wrzucamy do miski. Słonecznik wrzucamy na sucha patelnię, podgrzewamy aż ziarno będzie lekko zlote i zacznie przyjemnie pachnieć. Śmietanę mieszamy z chrzanem, doprawiamy cukrem i solą. Sałatę polewamy sosem, mieszamy, posypujemy słonecznikiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 13.05.2016 12:07
dziękuję :)
Bernadeta1 12.05.2016 18:21
bardzo smaczna
Pani Domu 12.05.2016 11:07
fajny pomysł na sałatę
MAR3STA 11.05.2016 23:50
Smaczna sałatka
Jolcia_90 11.05.2016 23:43
ciekawy sposób na zieloną sałatę :)
krokus 11.05.2016 22:55
Fajna i ten słonecznik, można by mnie kupić taką sałatką :)
Damiano
Damiano 11.05.2016 21:33
fajna sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak