Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa seczuańska

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowina 100 g
bulion drobiowy 2 l
makaron ryżowy 300 g
kapusta pekińska 300 g
grzyby mun 4 szt
szalotka 2 szt
sos sojowy 1 łyżka
ocet winny 1 łyżka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
olej sezamowy 1 łyżeczka
olej 2 łyżki
woda 1 l

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa seczuańska

Grzyby namocz w letniej wodzie a po 20 minutach zagotuj (w tej samej wodzie). Gotujemy przez 25 minut. Następnie kapelusze pokrój w paski. Mięso kroimy w cienkie paski. Kapustę myjemy i szatkujemy. Makaron zalewamy gorącą wodą. Zostawiamy do napęcznienia. Gdy ostygnie odcedzamy. Na rozgrzany olej wrzucamy mięso. Po kilku minutach smażenia dodajemy kapustę i grzyby. Smażymy przez chwilę. Zalewamy bulionem i doprowadzamy do wrzenia i gotujemy 5 minut. Dorzucamy posiekane szalotki, olej sezamowy, paprykę, ocet i sos sojowy. Podgrzewamy jeszcze 2 minuty. Do miseczek wkładamy makaron i zalewamy zupą. Gotowe do podania.
Smacznej zupki :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka01 15.05.2016 08:11
super przepis :)
krokus 14.05.2016 20:15
ciekawy przepis
benka 14.05.2016 19:09
Słyszałam o tej zupie ,ale nigdy nie jadłam.
Motorek 14.05.2016 19:09
Świetna zupa
IKrakowianka 14.05.2016 18:28
podoba mi się ta propozycja
Urszula Świeca 14.05.2016 18:25
Nigdy takiej nie robiłam , ciekawy przepis.))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak