Przepis i sposób przygotowania na: Jabłecznik z pianką
Kroki postępowania
Smacznego
mąka krupczatka | 2,5 szklanki |
margaryna | 220 g |
żółtko jajek | 4 szt |
cukier | 1/2 szklanki |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
śmietana 18 proc | 1 łyżka |
jabłka | 1,5-2 kg |
cukier | 2/3 szklanki |
cynamon Prymat | 1 łyżka |
cukier | 1/2 szklanki |
masło | 100 g |
śmietana 30% | 120 ml |
białko | 5 szt |
cukier | 2/3 szklanki |
ocet | 1 łyżeczka |
mąka ziemniaczana | 1 łyżka |
tłuszcz do formy |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: