Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

A'la rafaello

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

biała czekolada 200 gram
masło 100 gram
śmietana 30% 60 ml
wiórki kokosowe 0,5 szkl
herbatniki 5 szt
migdały około 25

dodatkowo do obtoczenia

wiórki kokosowe
herbatniki pokruszone

Porada

Ładnie zapakowane mogą posłużyć jako słodki prezent.

Przepis i sposób przygotowania na: A'la rafaello

Białą czekoladę rozpuszczam nad kąpielą wodną. Dodaję masło i śmietankę mieszam do połączenia składników. Masę odkładam do przestudzenia.
Do lekko ciepłej dodaję wiórki kokosowe i pokruszone herbatniki, mieszam odkładam do lodówki na około 2 - 3 godziny. Z masy formuję niewielkie kulki do środka każdej wkładam migdał. Część pralinek obtaczam w wiórkach kokosowych a część w pokruszonych herbatnikach.
Przechowuję w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja33 20.08.2016 09:46
bardzo dobre!
Benita 30.04.2016 17:01
taki deser można jeść codziennie
Franciszek 30.04.2016 16:59
pyszne słodkości
Madzai 30.04.2016 13:43
Super do kawki
Małgorzata92 30.04.2016 12:57
Pyszności :)
Stenka 30.04.2016 12:54
smaczne słodkości
Bernadeta1 30.04.2016 12:53
na pewno smaczne rafaello

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak