Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z botwinką

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 5 szt
botwina liście 1/2 pęczka
masło 1 łyżka
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z botwinką

Liście botwinki umyć, osuszyć i pokroić razem z łodygami. Na patelni roztopić masło, wrzucić botwinkę i smażyć na małym ogniu przez 5 minut. Następnie wbić jajka, wymieszać. Przyprawić do smaku pieprzem i solą i usmażyć jajecznicę. Nałożyć na talerze, udekorować gałązką kopru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 23.05.2016 12:58
fajny pomysł
Benita 23.05.2016 11:45
smaczne śniadanko
Ela427 23.05.2016 11:35
muszę sprubować
Mniam 23.05.2016 11:09
Ciekawy pomysł na jajecznicę, takiej jeszcze nie jadłam :)
Róża1 23.05.2016 10:40
świetny pomysł !!!
gosia56 23.05.2016 09:59
proste ale pyszne danie;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak